in

Дали сте знаеле дека…

1. Единствени две држави во кои не можете да купите Кока-Кола се Северна Кореја и Куба.

2. За Lamborghini не постои реклама, бидејќи се смета дека луѓето што седат пред телевизор не можат да си го дозволат.

3. Најдолгиот брак на светот траел 91 година и 12 дена.

4. Шпил карти содржи 52 карти кои ги претставуваат 52-те недели во годината. Четирите различни знаци ги претставуваат 4-те годишни времиња. Црвената и црната боја ги претставуваат денот и ноќта. Дванаесетте карти со слика ги претставуваат 12-те месеци во годината. Кога ќе се соберат сите карти во шпилот се добива бројот 364, а кога ќе се додаде и Џокерот, се добива бројот 365- односно деновите во годината.

5.  На 23 Април 2005 е поставено првото видео наYoutube.

6. Доколку го  поминувате времето со среќни и позитивни луѓе, тоа ќе влијае позитивно и на вас со тоа што ќе ја подобри вашата состојба.

7. Во Мртвото Море не е возможно да потонете. Дури и да сакате да потонете мора да има нешто тешко што ќе ве повлече надоле.

Што мислите?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Весела математика со Ekler.mk

Кој е подобар фраер?