in

Кинески хороскоп – Кое животно си ти ?

Кинескиот хороскоп се користи веќе неколку илјади години и е составен од 12 знаци. Во хороскопот на западните цивилизации (оној кој и ние го користиме), знакот се одредува според месецот на раѓање, а во кинескиот хороскоп знакот се одредува врз основа на годината на раѓање.

1. Стаорец

Година на раѓање: 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020, 2032, 2044.

Мини био: прилагодливост, одлична интуиција.

Најдобро се сложува со: Змеј, Мајмун, Вол.

Треба да избегнува: Коза, Коњ, Зајак.

2. Вол

Година на раѓање: 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021, 2033, 2045.

Мини Био: совесност, високо чувство за морал.

Најдобро се сложува со: Стаорец, Змија, Петел.

Треба да избегнува: Коњ, Куче, Коза.

3. Тигар

Година на раѓање: 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022, 2034, 2046.

Мини Био: храброст, непредвидливост, тврдоглавост.

Најдобро се сложува со: Коњ, Куче.

Треба да избегнува: Змија, Мајмун.

4. Зајак

Година на раѓање: 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023, 2035, 2047

Мини Био: импулсивен, сочувствителен, скромен. 

Најдобро се сложува со: Коза, Свиња, Куче.

Треба да избегнува: Стаорец, Змеј.

5. Змеј

Година на раѓање: 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024, 2036, 2048.

Мини Био: самодоверба, остроумност, итрост, доминантност.

Најдобро се сложува со: Стаорец, Мајмун, Петел.

Треба да избегнува: Вол, Зајак, куче.

6. Змија

Година на раѓање: 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025, 2037, 2049.

Мини Био: интелигенција, мудрост, приватност.

Најдобро се сложува со: Вол, Петел.

Треба да избегнува: Тигар, Свиња.

7. Коњ

Година на раѓање: 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026.

Мини био: популарност, слободен дух, работливост, интелигенција.

Најдобро се сложува со: Тигар, Коза, Зајак.

Треба да избегнува: Вол, Петел.

8. Коза

Година на раѓање: 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1991, 2003, 2015, 2027.

Мини Био: љубезност, чувствителност, учтивост, креативност.

Најдобро се сложува со: Зајак, Коњ, Свиња.

Треба да избегнува: Вол, Куче.

9. Мајмун

.

Година на раѓање: 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028, 2040, 2052.

Мини Био: итрост, остроумност, интелигенција.

Најдобро се сложува со: Стаорец, Змеј, Змија.

Треба да избегнува: Тигар, Свињи.

10. Петел

Година на раѓање: 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, 2029, 2041, 2053

Мини Био: независност, точност.

Најдобро се сложува со: Вол, Змеј, Змија.

Треба да избегнува: Стаорец, Зајак, Куче.

11. Куче

Година на раѓање: 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018, 2030, 2042, 2054.

Мини Био: чесност, лојалност.

Најдобро се сложува со: Тигар, Зајак, Коњ.

Треба да избегнува: Вол, Змеј, Коза, Петел,

12. Свиња

Година на раѓање: 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031, 2043, 2055.

Мини Био: дружељубивост, мрзливост.

Најдобро се сложува со: Коза, Зајак.

Треба да избегнува: Змија, Мајмун.

Што мислите?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Смешни онлајн купувања (дел 2)

Личности кој личат едни со други – Кој е кој ?