in

Најдобрите Маски на Струмички Карневал

Струмичкиот карневал е годишен карневал што се одржува во Струмица и е еден од најзначајните обичаи и традиции од таков вид во Македонија, којшто отишол можеби најдалеку во својата трансформација од сите традиционални игри под маски, како по времето на одржување, така и по својата цел и функција. Струмичкиот карневал се одржува традиционално секоја година во рамките на тримерските денови, односно на почетокот на големиот Велигденски пост, а и самото име „карневал“, нѝ асоцира на почеток на пост, а во овој случај тоа е Велигденскиот пост.

Погледнете ги најдобрите маски од оваа година :

Што мислите?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Паркинг пред салон за убавина

Кој е подобар ?