in

5 Причини Зошто е Корисно Пивото

Пивото е алкохолен пијалак кој се прави со ферментација на житни растенија – најчесто јачмен, хмељ и пченка, а некогаш се користи и оризот. Јачината на модерните пива е меѓу 1 и 10 проценти алкохол.

Погледнере ги 5-те причини зошто е корисно пивото :

  • Може да придонесе за регулирање на глукозата во крвта
  • Може да придонесе за подобро кардиоваскуларно здравје
  • Пивото е добро за коските
  • Може да го намали ризикот од деменција и да помогне за подобра меморија
  • Пиење
  • Пиењето пиво може да помогне при метаболниот синдром

Напомена : Не претерувајте !

Што мислите?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Кој е подобар ?

Што е катранот што го има во цигарите ?