in

Најсмешните Имиња на Места во Светот и Нивните Приказни

Добредојдовте на турнеја низ најсмешно именуваните места на светот. Да, ова се локации кои навистина може да ги посетите, иако можеби ќе се запрашате дали нивните основачи се насмеале додека ги измислиле или едноставно останале без идеи.

Од градови кои звучат како да припаѓаат во комедија до оние кои ве натераат да погледнете двапати на мапата, ајде да ги истражиме приказните зад овие уникатно именувани места.

Бледо, Тупо и Досадно

Бледо, Австралија: Далеку од тоа да биде тупо, Бледо Шајр во Нов Јужен Велс го искористи своето име што предизвикува заинтересираност за туристичка понуда.

Жителите кој имаат чувство за хумор ги инспираираа туристичките агенции за посета и развивање на туризмот.

Бледо

Тупо, Шкотска: Ова село во Пертшир го смени своето име со гордост, со цел да направи промоција на “туп” туризам. Тоа е одлично место, докажувајќи дека имињата можат да бидат чиста измама.

Тупо, Шкотска

Досадно, Oregon:  Досадно се прогласи за „највозбудливо место за живеење“. Партнерство со Бледо и Тупо покажа глобално пријателство изградено на заеднички, забавни имиња.

Досадно, Oregon

Прдејци, Подмочани, Куратица, Горно и Долно Дупени

Прдејци: Името на ова село може да предизвика смеа кај многу од нас. Селото се наоѓа во Општина Гевгелија, во областа Бојмија.

Местото е населено уште од бакарното време, за што сведочи наоѓалиштето Бистерна н едалеку од селото. околината на градот Гевгелија

Во XIX век, Прдејци било село во рамките на Гевгелиската каза на Отоманското Царство.

Prdejci makedonija

Подмочани: Се наоѓа во југоисточниот дел на Македонија, во близина на градот Ресен. Подмочани е сместено во живописен регион во близина на Преспанското Езеро, познато по својата природна убавина и културно наследство.

Куратица: Се наоѓа во северниот дел на Охридскиот Охридското поле.

Во секојдневниот говор кај месното население и во целото охридско подрачје, селото се нарекува со името „Курајца“ или „Кураица“, а поретко и „Куратица“

kuratica ohrid

Горно Дупени и Долно Дупени: Овие села исто така се наоѓаат во близина на градот Ресен, во југозападниот дел на Северна Македонија.

Горно Дупени и Долно Дупени се блиску до Преспанското Езеро, лежејќи во регион славен по своите сценографски пејзажи и богата историја.

Да Свртиме Кон Местата Чии Имиња, без Нивна Вина, Звучат Како да Биле Избрани од Тинејџер со Прљав Ум.

Климакс, САД: Овoj град e мал, но има големо влијание на посетителите… поради неговото име, очигледно.

Климакс, САД

Батман, Турција: Не, ова не ликот од филмот. Батман е всушност град во Турција, именуван многу пред стрип херојот да почне да лета низ небото.

Ова е потсетник дека понекогаш реалноста претходи на фикцијата.

Вистина или Предизвик, Нов Мексико: Градот го смени своето име за да победи на натпревар одржуван на радио шоу во 1950 година. Зборувајќи за предизвик!

Вистина или Предизвик, Нов Мексико

Завршувајќи го нашето патување, ајде да запамтиме дека овие места нудат повеќе од само смешно име – тие имаат свои сопствени приказни, култури и, да, дури и статистики.

Дали знаевте дека Батман, Турција, има постојано растечка популација, што докажува дека дури и најнеобично именуваните места можат да процветаат?

Нашето истражување на најзабавните имиња на места во светот не се само за смеа. Тоа е резултат на чудната разновидност која ја прави нашата планета фасцинантна.

Па, следниот пат кога ќе планирате патување, зошто да не додадете застанување во едно од овие уникатно именувани локалитети? Тоа е почеток на разговор, можност за фотографирање и приказна, сѐ во едно.

Што мислите?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

8 Чудни Закони од Целиот Свет Кој Ќе Ве Насмеат

Најчудните Традиции со Храна во Светот Кои Сигурно не сте ги Слушнале