Македонец кој го преживеал Титаник (3/11)

Во една од најголемите несреќи се нашол и Македонецот Стојко Додоловски кој во последен момент прекупил карта од локален поп и се качил на Титаник. Тој рипнал од бродот кога веќе почнал да тоне и пробал да се качи на спасувачки брод на кој веќе имало луѓе. Луѓето не го пуштиле па морал да плута на остатоци од бродот се додека не се вратил екипаж по преживеани.

Што мислите?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Кокино најстара опсерваторија во светот (11/11)

Првата зоолошка на Балканот е изградена во Скопје (8/11)