Наоѓалиште на рубини во Македонија (6/11)

Во Македонија се наоѓа единственото европско наоѓалиште на рубини во Прилепско. За жал Рубинот од Македонија е експлоатиран по многу ниски цени поради желбата за заработка на староседелците. 

Што мислите?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Најстарото дрво е во Охрид (5/11)

Најсилниот земјотрес на балканот е во Пехчево (7/11)