Најсилниот земјотрес на балканот е во Пехчево (7/11)

Најсилниот земјотрес на Балканот и во историјата на нашата земја не е оној во 1963 што го разруши Скопје, туку е регистриран во Пехчево во 1904 и изнесувал 7,8 по Рихтер.

Што мислите?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Наоѓалиште на рубини во Македонија (6/11)

Кокино најстара опсерваторија во светот (11/11)