Најстарото дрво е во Охрид (5/11)

Најстарото дрво во Македонија „Платанус Ориенталис“ сè уште го краси Охрид. Се претпостаува дека дрвото расте од времето на Св. Климент Охридски во 9ти век.  

Што мислите?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Чудни кукли во Кратово (2/11)

Наоѓалиште на рубини во Македонија (6/11)