in

Колку добро ги познавате роднинските врски ?

 • Прашање од

  Што е зет ?

  • сопруг на ќерката или сестрата
  • сопруга на синот, внукот или братот
  • татко на сопругата
  • татко на сопругот на ќерката или на сопругата на синот
 • Прашање од

  Што е јатрва ?

  • сопруга на синот, внукот или братот
  • сопруга на братот на сопругот
  • сестра на сопругот
  • мајка на сопругот на ќерката или на сопругата на синот
 • Прашање од

  Што е баџанак ?

  • брат на сопругот
  • сопруг на ќерката или сестрата
  • сопруг на сестрата на сопругата
  • брат на сопругот
 • Прашање од

  Што е шура ?

  • брат на сопругата
  • сопруг на ќерката или сестрата
  • татко на сопругот на ќерката или на сопругата на синот
  • татко на сопругот
 • Прашање од

  Што е девер ?

  • татко на сопругата
  • брат на сопругата
  • брат на сопругот
  • сопруга на братот на сопругот
 • Прашање од

  Што е сват ?

  • татко на сопругот
  • татко на сопругот на ќерката или на сопругата на синот
  • сопруг на сестрата на сопругата
  • брат на сопругот
 • Прашање од

  Што е тешта ?

  • сестра на сопругата
  • сопруг на сестрата на сопругата
  • мајка на сопругата
  • мајка на сопругот

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Малата Ники која го освои цел Инстаграм

Што се случило прво ?